Manifest amb motiu del Dia Internacional de l’Eliminació de la Violència contra les Dones

Enguany, l’Institut Català de les Dones ens recorda que la lluita per una vida lliure de violències ha de ser diària.

Destaca l’impacte i la indignació social de les violències sexuals, que ens sacsegen intensament, i alhora posa de manifest la necessitat de reconèixer i actuar sobre altres formes de violència envers les dones, com ara:

  • L’obstètrica i la vulneració de drets sexuals i reproductius.
  • La de segon ordre, que consisteix en la violència física o psicològica, les represàlies, les humiliacions i la persecució exercides contra les persones que donen suport a les víctimes de violència masclista.
  • La vicària, entesa com qualsevol tipus de violència exercida contra les filles i els fills amb la finalitat de provocar dany psicològic a la mare, de manera que, a més de la violència directa que reben les filles i els fills en el context de la violència .
  • La digital, que consisteix en tots els actes de violència masclista i misogínia en línia comesos, instigats, amplificats o agreujats, en part o totalment, amb l’ús de tecnologies de la informació.

D’altra banda, manifesta que cal identificar la violència masclista en àmbits diferents, com ara la vida política i l’esfera pública de les dones, i en l’àmbit institucional, on la violència s’expressa en accions i omissions d’autoritats que obstaculitzen l’exercici dels drets de les dones.

LLEGEIX EL MANIFEST

%d bloggers like this: