Ha arribat el moment del teletreball?

Parlem amb professionals acostumats a flexibilitzar la jornada laboral quan les recomanacions sanitàries pel coronavirus han canviat l’escenari per una “contenció reforçada”

Està passant i molts no s’ho creuen. El teletreball està imposant-se en aquesta crisi per l’amenaça del coronavirus i fins a la ministra d’Hisenda i portaveu del Govern espanyol, Maria Jesús Montero, ha demanat a les empreses que “facen fàcil” als seus empleats el fet de treballar des de casa, en declaracions a la Cadena SER. Aquest dilluns el ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha parlat de teletreball i flexibilitat. Per, és fàcil, de la nit al dia, instaurar un sistema de feina en remot? “Si no haguera aparegut el coronavirus, en Espanya el teletreball seguiria sent cosa de quatre gats. Fins ahir, només el 3,6% de les persones treballaven des de casa”, apunta David Blay, periodista, expert en teletreball i autor del llibre ¿Por qué no nos dejan trabajar desde casa? (Círculo Rojo Editorial, 2016).

“Quan una cosa passa per obligació i no per inèrcia, és molt difícil que s’establisca”, considera Blay. “Crec que vertaderament no és el moment del teletreball perquè les empreses no ho estan fent per convenciment, l’estan implantant perquè no tenen més remei”, anota. Amb tot, Blay sí que crec que la situació obre un debat perquè “el teletreball està fent que les economies no caiguen tant com havien de caure”.

David Blay: “Crec que verdaderament no és el moment del teletreball perquè les empreses no ho estan fent per convenciment”

Seguir llegint

%d bloggers like this: