'Diferents però iguals' és un projecte impulsat des de l’Àrea d’Igualtat de la FAGEM que vol fomentar les bones pràctiques per tal que l’empresariat pugui adoptar una cultura diversa i pro igualtat i no discriminar per qüestions de sexe, raça, orientació sexual o qualsevol altre condició. Assolir entorns de treball productius, segurs i respectuosos per a totes les persones i combatre qualsevol tipus de discriminació ha estat i és una prioritat per a la FAGEM i en aquesta línia neix aquest projecte que vol mostrar a les empreses que comptar amb equips humans diversos i plurals pot esdevenir un element competitiu de primera magnitud, especialment si ve afavorit per un marc d’igualtat d’oportunitats.

La Carla Martínez González té 26 anys és de Mataró i des de fa 3 anys treballa a la Residencia Laia de Mataró com a netejadora.

Amb quin problema t’has trobat amb el mon laboral pel fet de ser discapacitada intel·lectual?
En algunes feines m’ha costat més que les tasques en si, la relació amb els companys/es. En algun moment he notat que em tracten diferent, com tinc certes dificultats a la feina no volen que faci certes tasques i no estan còmodes treballant amb mi. En alguna ocasió, quan prenc la iniciativa no la tenen massa en compte. En algun moment m’exigeixen més del que puc fer i llavors tinc dificultats i ho passo malament.

Els processos de selecció de personal donen les mateixes oportunitats a tothom?
De vegades els processos de selecció no estan adaptats per a persones amb discapacitats, hi ha proves difícils, preguntes complicades. Algunes empreses si saben que tens discapacitat no t’accepten, crec que pensen que no sabrem fer la feina. Hi ha encara molts prejudicis!

Què valoraries positivament que es tingués en compte en els processos de selecció?
El contacte proper de l’entrevistador perquè jo em senti tranquil.la i confiada i em pugui expressar amb facilitat i així poder tenir més opcions a aconseguir la feina.

Com milloraries la inclusió de les persones amb dificultats dins les empreses?
Potser caldria que els treballadors tinguessin més informació del que és la discapacitat intel·lectual, entendre quines dificultats podem tenir però sobretot valorar el que sabem fer. Trobo a faltar ser més escoltats.

Què li demanaries als teus companys/es de feina per tal de millorar la inclusió i la gestió de la diversitat?

Que puguin tenir paciència, siguin més comprensius, que es puguin posar a la pell de l’altre persona. Ajudar-la fins que ho aprengui, donant autonomia però tornant-la a acompanyar si ho necessita.

Creus que manca més pedagogia i valors relacionats amb la diversitat a la nostra societat?
A l’institut és quan més vaig notar la discriminació, ja que vaig patir bulling. Cal que a les escoles hi hagi més xerrades sobre diversitat. Que des de casa es faci més educació en la igualtat, diversitat i respecte.