Catalunya supera Espanya en l’índex d’igualtat de gènere

Catalunya ocupa la novena posició de la Unió Europea (UE) en l’índex d’igualtat de gènere amb 70,9 punts sobre 100, segons ha constatat l’ Observatori de la Igualtat de Gènere (OIG) en un comunicat aquest dimecres.La dada catalana supera la de l’Estat (on es comptabilitza Catalunya, sense ella seria encara major la diferència) amb un 70,1%. El Principat només està per darrere de Suècia, Dinamarca, França, Finlàndia, Regne Unit, Holanda, Irlanda i Bèlgica.

L’índex quantifica de l’1 al 100, de la màxima desigualtat a la màxima igualtat, un total de 31 indicadors basats en dades estadístiques oficials que s’estructuren en sis dimensions: feina, diners, coneixement, temps, poder i salut.

Les dimensions que estructuren l’índex d’igualtat tenen un pes desigual en el càlcul de l’índex depenent de l’efecte que els experts han considerat que tenen en la equitat de drets i oportunitats entre dones i homes en la societat europea o en aquest cas, catalana.

Aquest índex per la seva naturalesa composta dóna visibilitat a les àrees que necessiten millorar i, en definitiva, dóna eines als responsables de les polítiques públiques per a dissenyar mesures d’igualtat de gènere més efectives.

Seguir llegint

%d bloggers like this: