Ampliar el teletreball permetria reduir la contaminació fins a un 10%, segons un estudi

L’ICTA-UAB planteja tres escenaris segons si es treballa des de casa dos, tres o quatre dies

Implantar el teletreball dos, tres i quatre dies a la setmana permetria reduir els nivells de diòxid de nitrogen (NO2) en un 4%, un 8% i un 10%, respectivament. Aquesta és la principal conclusió d’un estudi realitzat per l’Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals de la Universitat Autònoma de Barcelona (ICTA-UAB). L’estudi s’ha fet a partir d’un model de qualitat de l’aire juntament amb les mesures de les estacionis de la Xarxa de Vigilància i Previsió de la Contaminació Atmosfèrica de l‘Àrea Metropolitana de Barcelona durant el confinament. L’NO2 és el principal contaminant relacionat amb les emissions del trànsit i el 40% del trànsit de vehicles personals en aquesta zona està relacionat amb el treball.

Els investigadors van plantejar tres escenaris sociolaborals difernts sobre la base de la implantació de dos, tres o quatre dies setmanals de teletreball i van estudiar els canvis en la contaminació amb un model de qualitat de l’aire per a cada un.

El primer escenari planteja un augment del teletreball a dos dies a la setmana, el que permetria reduir les emissions contaminants relacionades amb el trànsit en un 5% i, amb elles, els nivells de NO2 en un 4%. Aquest escenari suposa una disminució dels desplaçaments laborals del 12,5%, si el 20% dels treballadors del sector serveis s’acollís a aquesta opció...

Seguir llegint

%d bloggers like this: