30è aniversari de l’Institut Català de les Dones

El dimecres 11 de desembre es va celebrar l’acte del 30è aniversari de l’Institut Català de les Dones al saló de Sant Jordi del Palau de la Generalitat.

El president de la Generalitat, Quim Torra i la consellera de la Presidència i portaveu del Govern, Meritxell Budó, va presidir l’acte d’aniversari d’aquest òrgan adscrit al departament de la Presidència, que dissenya, impulsa, coordina i avalua les polítiques per a l’equitat de gènere que desenvolupa l’Administració de la Generalitat, a partir de les competències exclusives que atorga l’Estatut d’Autonomia de Catalunya. I que actualment desplega la Llei 5/2008, del 24 d’abril, del dret de les dones a erradicar la violència masclista i la Llei 17/2005, del 21 de juliol, d’igualtat efectiva de dones i homes.

L’actual presidenta de l’Institut Català de les Dones (ICD), Laura Martínez  i la que va iniciar aquesta tasca, Joaquima Alemany, van ser les encarregades d’analitzar les aportacions de l’ICD durant aquests 30 anys. Per altra banda l’acadèmica de la UAB, Sara Moreno, i la poeta Premi d’Honor de les Lletres Catalanes, Marta Pesarrodona, van aprofundir en el moment actual de les polítiques públiques d’igualtat efectiva de dones i homes.

En el transcurs de l’acte es va veure un vídeo commemoratiu, així com una nova exposició: Fotoperiodistes i una mostra de cartells de campanyes de sensibilització de l’ICD al Pati dels Tarongers.

Seguir llegint

%d bloggers like this: